marți, 17 decembrie 2013

Pregatiri pentru licenta


Pana acum ai inceput probabil sa te gandesti la lucrarea de licenta. Ti-ai ales tema, profesorul coordonator etc. Tot ce ramane acum este sa si scrii lucrarea de licenta. Daca citesti acest articol inseamna ca aici probabil se complica lucrurile pentru tine. 

Nu ai mai scris niciodata o lucrare atat de mare si poate nici nu stii cum sa incepi. Nu-i nimic. Nimeni nu stie prima data. Toti cei care au scris pana acum o lucrare de licenta stiu ca la momentul respectiv nu erau siguri de nimic din ce scriau, ci doar mergeau inainte pagina cu pagina, paragraf cu paragraf, in speranta cu lucrarea lor se va dovedi foarte buna si totul va fi bine.

,,Ce fac daca profesorul zice ca nu e bine?’’ Asta e grija numarul unu in mintea oricarui viitor absolvent. Nu ar trebui sa fie. Nu o sa se intample niciodata ca profesorul sa iti spuna: ,,Nimic nu e bine. Trebuie sa stergi tot si sa scrii din nou!’’. Daca nu ai plagiat in lucrarea ta si daca ti-ai dat cat de cat silinta, in cel mai rau caz o sa trebuiasca sa modifici anumite parti din lucrare dar e imposibil ca totul sa fie gresit. Desigur cel mai bine ar fi sa pastrezi constant legatura cu profesorul ca sa nu fii nevoit sa modifici totul deodata ci doar cate un capitol pe rand.

Materialele. Unul dintre cele mai importante aspecte in redactarea lucrarii de licenta. Nu se poate scrie o lucrare de licenta fara surse. Daca vrei sa fii luat in serios la prezentarea licentei, ar fi bine sa ai un minimum de una-doua note de subsol pe fiecare pagina. Bieninteles, trebuie sa-ti aduci si aportul tau la lucrare dar in primul rand trebuie sa consulti specialistii din domeniul pentru care scrii lucrarea. Altfel, lucrarea ta nu va fi decat o succesiune de pareri neavizate de care niciunui profesor nu ii va pasa.


Cauta-ne saptamana viitoare pentru noi sfaturi si alte informatii despre viitoarea ta lucrare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu