miercuri, 26 noiembrie 2014

Greseli frecvente in lucrarea de licenta

Greselile frecvente din lucrarea de licenta includ analizarea unor teorii care nu au o legatura prea mare cu subiectul cercetarii, pierderea din vedere a scopului lucrarii, ipotezei sau intrebarilor de cercetare si citarea incorecta a surselor. Pentru a evita cele mai comune greseli in redactarea lucrarii, poti proceda astfel: aminteste-ti sa folosesti resursele astfel incat sa te ajute pe parcurs, incepe cu cercetare care este specifica subiectului si foloseste doar surse cu legatura daca subiectul tau nu are studii anterioare de care te poti lega direct. In plus, reciteste-ti mereu lucrarea de licenta inainte sa o trimiti profesorului coordonator.

Facultatea ta pune la dispozitie resurse pentru a te ajuta atunci cand scrii pentru o lucrare de licenta sau lucrare de disertatie - profita de acest avantaj. Dintre aceste resurse se numara foste lucrari de licenta, disertatie sau doctorat, detalii specifice despre stilul de citare pe care trebuie sa il folosesti, iar uneori exista chiar cursuri care vin in sprijinul studentilor care isi scriu lucrarea de licenta, cum ar fi practica pentru licenta sau norme de redactare academica. Foloseste aceste resurse pentru a face mai putine greseli in lucrarea ta.

Pentru a evita sa te ratacesti in prea multe informatii cu prea putina legatura cu subiectul lucrarii, ar trebui sa incepi de la ipoteza. Tine minte ca scopul tau este confirmarea sau infirmarea ei si ca tot ceea ce citesti trebuie sa constituie un ajutor in acest sens. Cei mai multi studenti sunt distrasi de la acest scop principal si divagheaza pe subiecte adiacente. Daca informatia nu te ajuta in atingerea scopurilor tale de cercetare, nu o folosi.

Nu in ultimul rand, atunci cand esti gata sa ii trimiti profesorului coordonator lucrarea, aloca-ti timpul necesar pentru a o citi cu atentie - astfel, poti gasi si corecta greselile de tehnoredactare. Nu citi sectiuni din lucrare imediat dupa ce le-ai scris deoarece e posibil sa nu observi greselile.

Daca ai nevoie de asistenta sau consultanta in redactarea lucrarii tale, contacteaza serviciul nostru de lucrari la comanda pentru ajutor profesionist: contact@lucrarilacomanda.ro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu